tiistai 7. heinäkuuta 2009

Sitruunalla, valkosipulilla ja pinjansiemenillä maustettua pinaattia




Tarvitset:
Trangian
Veitsen
Leikkuualustan

Sekä:
2 valkosipulinkynttä
iso nippu pinaatinlehtiä
oliiviöljyä
suolaa
pinjansiemeniä
½ sitruuna
mustapippuria myllystä

Ruskista pinjansiemenet pannulla ja pane syrjään. Suikaloi valkosipuli ohuiksi siivuiksi ja paista oliiviöljyssä. Pese pinaatinlehdet ja poista niistä lehtivarsi ja pane valkosipulien sekaan trangiaan. Anna kiehua kunnes lehdet ovat pehmeitä. Purista puolikkaan sitruunan mehu joukkoon sekä mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä. Kaada päälle pinjansiemenet. Nauti maalaisleivän päällä.