tiistai 7. heinäkuuta 2009
Sitruunalla, valkosipulilla ja pinjansiemenillä maustettua pinaattia
Tarvitset:
Trangian
Veitsen
Leikkuualustan
Sekä:
2 valkosipulinkynttä
iso nippu pinaatinlehtiä
oliiviöljyä
suolaa
pinjansiemeniä
½ sitruuna
mustapippuria myllystä
Ruskista pinjansiemenet pannulla ja pane syrjään. Suikaloi valkosipuli ohuiksi siivuiksi ja paista oliiviöljyssä. Pese pinaatinlehdet ja poista niistä lehtivarsi ja pane valkosipulien sekaan trangiaan. Anna kiehua kunnes lehdet ovat pehmeitä. Purista puolikkaan sitruunan mehu joukkoon sekä mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä. Kaada päälle pinjansiemenet. Nauti maalaisleivän päällä.