sunnuntai 19. heinäkuuta 2009
Karamellisoitua fenkolia, mustaa riisiä ja kanttarelleja
Ei ole kaikkein yksinkertaisemmista päästä tämä ruoka. Hyvää se silti on, joten maksaa vaivan ainakin kerran kesässsä valmistaa.
Tarvitset:
Trangian
Veitsen
Lusikan
Sekä:
1 fenkoli
2 saloottisipulia
1 valkosipulin kynsi
0,5 dl sokeria
0,5 l appelsiinimehua
voita
200 g mustaa riisiä
kasvilslientä
1 rkl timjamia
suolaa
0,5 litraa tuoreita kanttarelleja
Aloita riisistä. Pilko sioulit ja kuullota niitä voissa kattilassa. Lisää kasvisilemi ja riisi. Keitä kypsäksi (keittoaika on aika pitkä, noin 30 minuuutia)
Kun riisi on kypsää, jätä se odottamaan.
Lisää toiseen kattilaan sokeri ja paahda se kullanruskeaksi siirapiksi. Lisää timjami, valkosipuli, suola ja appelsiinimehu. Hauduta pitkittäin halkaistu fenkoli kypsäksi. Kaada ylimääräinen neste pois ja lisää voita kattilaan. Paista fenkolit lopuksi kauniin ruskeaksi. Ota fenkolit syrjään. Lisää voita ja paista kanttarellit. Asettele kaikki lautaselle ja nauti ☺