perjantai 22. toukokuuta 2009

ShampanjarisottoTyöskentelin aikoinani mainostoimistossa. Lempitöitäni siellä olivat ruokaan liittyvät asiakkaat, ja niitä riitti, sillä pomoni Visa Nurmi oli ja on intohimoinen kokki ja hyvän ruuan ystävä. Visa on mies joka tetää ruoasta, ravintoloista, ruoan valmistuksesta ja sen nauttimisesta KAIKEN! Häneltä sainkin innostukseni ruokaan, ja opin, mitä tarkoittaa ruoan yhteyssä sana nautinto.

Usein, kun lähden metsään nauttimaan raikkaasta ilmasta, lintujen laulusta, tai muuten vain kuunetelemaan hiljaisuutta, otan mukaani kunnon raaka-aineet josta valmistan itselleni jotain “pientä” syötävää.

On tietenkin retkiä jotka hoituvat yksinkertaisemmallakin ruoalla. Tuore kurkku, muutama tomaatti ja pari siivua tummaa leipää, kunnon Oivariinia leivän päälle, vettä teetä tai kahvin keittämistä varten ovat ihan hyvä ja riittävä eväs välillä.

Sitten taas on retkiä jolloin pitää herkutella ja valmistaa oikeata ruokaa. Evolla olessani tein yhden kunnon ruoan. Reseptin olen saanut Visalta. Ruoka on taivaallista ja siinä on taatusti kaloreita että jaksaa taas ulkoilla. Nam!

Shampanjarisotto kahdelle

Näitä tarvitset:
Trangia, kaikine varusteineen
Juustoraastin
lusikka

Lisäksi:
Vettä noin litra (sitä jää yli. Käytä loput tiskiin)
Shampanjaa tai kuohuviiniä pikkupullo
Risotto riisiä 2 dl (Italialaiset ovat parhaita)
Parmesaania palana. (Ei mitään valmista purua)
1 sipuli
1 kanaliemikuutio
voita pari ruokalusikallista (oikea voi säilyy kovana kun pakkat sen hyvin vaatteiden sekaan pussiin)

tee näin:
pari lusikallista voita trangiaan sulamaan
silppua sipuli pieneksi ja kuullota se voissa, Lisää riisi ja kuullota sitäkin hämmentäen hetki. Kaada kuohuviiniä joukkoon niin että riisit juuri ja juuri peittyvät. lisää sekaan liemikuutio. Kun neste alkaa haihtua, lisää nyt vettä. Hämmennä koko ajan ettei pala pohjaan ja lisää vettä aika ajoin. Kun riisit ovat kypsiä. Raasta paljon parmessnia ja kaada risoton joukkoon. Nauti heti.