maanantai 8. kesäkuuta 2009

Lämmin pekoni-vuohenputkisalaatti



Vuohenputki on loistava keväinen salaatti aines. Sitä kasvaa lähes missä tahansa paitsi kuivalla kangasmetsällä. Puutarhassa se voi yltyä levimään myös varsin kiusalliseksi rikkaruohoksi. Vuohenputkea voi hyvin käyttää salaatteihin, kunhan on varma ettei sekoita sitä myrkkykatkoon, myrkkykeisoon tai hukanputkeen. Jos olet varma ja osaat tunnistaa vuohenputken, käytä sitä sellaisenaan tai muiden salaattien lisänä. Oheisessa salaatissa käytin pelkästään vuohenputkea salaattina ja mielestäni kokonaisuudesta tuli herkullinen.


Tarvitset:
trangian
veitsen
leikkuualustan

Lisäksi tarvitset:
120 g pekonia
pinjansiemeniä
2 pientä punasipulia
nippu tuoretta timjamia
oliiviöljyö
balsamiviinietikkaa


Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi. Paista rapeaksi ja jätä odottamaan. Kuori sipulit ja leikkaa kumpikin kuuteen yhtä suureen lohkoon. Pane toiseen trangian kattilaan pari tilkkaa oliviiöljyä. Pane joukkoon sipuliohkot ja vajaa kourallinen pinjansiemeniä sekä pieneksi pilkottua timjamia kolme ruokalusikallista. Paista viisi minuuuttia koko ajan hämmentäen. Kaada lopuksi pekoni joukkoon. Sammuta keitin. Pese kourallinen vuohenputken lehtiä ja pane ne pekoni-sipuli sekoituksen joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada tarjoilulautaselle. Ripottele päälle balsamiviinietikkaa ja nauti. Voit tietenkin syödä myös suoraan trangiasta.