tiistai 9. kesäkuuta 2009

Kesä
Kesä tuli, niin ettei sitä huomannutkaan. Paitsi nyt sen huomaa kun se jo on. Kun menee metsään kävelemään, lintujen laulut ovat muuttuneet jo suureksi osaksi kimeiksi ja lyhyiksi varoitteluääniksi. Soidinlaulut on siis laulettu ja pesää ja jälkeläisiä suojellaan. Hyvä niin.

Koska on jo kesä, myös susilla on jo poikaset, toivon ainakin. Mitään kauhutarinoita puolesta tai vastaan ei ole lehdissä viimeaikoina kirjoitettu, joten sekin on hyvä.

Kun katselee kasveja, huomaa että kuusenkerkät ovat kohta jo yhtä samaa tummanvihreätä oksaa. Tammenlehdet ovat jo 10 senttisiä. Kun kävelee lehtomaisessa metsässä, huomaa ettei kenkiä enää näy aluskasvillisuuden seasta.

Hyttyset ovat palanneet ihmisten kiusaksi. Paarmoja tai hirvikärpäsiä ei onneksi vielä näy.

No ilmat ovat mitä ovat. Nukuin viimeviikonloppuna Teijolla, metsähallituksen luontoreitillä, makuupussissa, Puolakka-järven rannalla ja palelin. Vaikka minulla on ihan hyvä ”testivoittaja” kesämakuupussi, jolla pitäisi vielä pystyä nukkumaan muutaman asteen pakkasessa, niin minä palelin.

Minulla on tapana kuljettaa mukanani ylimääräistä huopaa, jota käytän tyynynä ja nyt se huopa oli tarpeen sillä tarvitsin tosiaan lisäpeiton ennen kuin pystyin nukkumaan.

Hetken aikaa vielä päivä pitenee ja sitten se alkaakin jo lyhentyä.

Niinhän se on ettei keskikesän ohitus ole oikeasti vielä ilmojen puolesta ohi, tai ainakin niin toivon. Usein kauneimmat ilmat ovat vasta heinäkuun lopulla. Maa on silloin jo lämmennyt tarpeeksi ja sekin auttaa pitämään ilmaa riittävän lämpimänä. Ainakaan yöpakkasia ei enää silloin ole.

Oikeastaan, kun ikävöin talvea, ikävöin jo kevättäkin. Miksei ihminen osaa koskaan olla ja nauttia siitä mitä nyt on. Liikaa ajatellaan mitä oli, ja liikaa murehditaan mitä tulee. Olisi hyvä oppia elämään ja ajattelemaan että mitä siitä miten meni tai mitä tuli, nyt on nyt ja vain se on tärkeää.

Tänäänkin on aika pilvinen päivä, mitä siitä ☺ taidan lähteä metsään. Haluaisin valmistaa vielä viimehetkellä isomman määrän kuusenkerkkä-siirappia kotona. Ja nauttia sitä sitten jossain retkelläni jonkun jälkiruoan kanssa tai miten vain. En mieti sitä nyt. Katsotaan sitten ☺