maanantai 27. heinäkuuta 2009

*Ohraa ja kanttarelleja (Yksinkertainen on kaunista).
Mukanani metsällä oli todellinen ammattilainen – oikea nautinnon luomisen mestari. Sain taas opetuksen siitä että kaunis ja hyvä ei vaadi monimutkaisia kommervenkkejä...ainkaan kun puhutaan ruoasta.

Vieraakseni lähti keittiömestari Pekka Terävä. Pekka on vanha lapsuuden tuttuni ja nykyään omaa, ravintola-Oloa, Helsingissä pyörittävä huippu kokki. Pekka on tehnyt ruokaa ammatikseen koko ikänsä, joten silmät tarkkana, seurasin hänen työskentelyään, jospa oppisin jotain minäkin.

Minun arvosteluni eivät riitä kertomaan hänen taidoistaan, sen ovat kertoneet monet ravintola-alan ammattilaiset puolestani, jo monen vuoden ajan. Minä vain tiedän että hän on huippuhyvä!

Pekka on yksinkertaisuuden mestari. Puhtaat raaka-aineet ovat pääasiassa hänenkin ruoissaan, suolasta lähtien.

Sain nähdä, miten suomalaisista villi yrteistä, kanttarellista ja ohrasta tehdään ruokaa, joka maistuu ja näyttää enemmän kuin hyvältä.

Olimme kaukana metsässä, mutta söimme kuin Pariisilaisessa gourmet-ravintolasssa.

Seuraavat tähdellä merkityt ruoat ovat Pekan opetuksia minulle ☺

Tarvitset:
Trangian tai nuotion ja pannun
Veitsen
Leikkuualustan

Lisäksi:
Kanttarelleja
Kokonaista suomalaista ohraa
Suolaa
Creme fraischea
Pippuria myllystä
Kylmä puristetua rypsiöljyä
Villi salaatteja (tässä voikukan lehtiä, maitohorsman nuoria lehtiä, poimulehteä

Freesaa ohra pannulla öljyssä. Lisää vettä niin että ohra peittyy ja hauduta kunnes ohra on kypsää. Lisää aina välillä vettä. Hauduttaminen vie jonkin aikaa. 45-60 minuuttia. Mausta suolalla ja siirrä odottamaan. Paista pikaisesti kanttarelleja öljytyllä pannulla, niin että öljy vain hieman kuumentaa sienen pinnan, noin minuutin verran. Mausta suolalla. Kokoa annos. Ota nokare creme fraishea ja mausta pippurilla. Ripottele päälle villi salaatteja ja kaada muutama loraus oljyä päälle.

Yksinkertaista, hyvää ja kaunista. ☺