maanantai 3. elokuuta 2009

Rauhallinen yö
Perheelläni ei ole kesämökkiä. Ja jos olisi, haluaisin että se olisi saaressa, kaukana ulkomerellä, mahdollisimman hankalan matkan päässä. Tai sitten se voisi olla syvällä metsässä, suon reunassa.

Mökissä ei tarvitsisi olla sähköä, eikä edes juoksevaa vettä. Minä nimittäin haen täydellistä rauhaa ja hiljaisuutta vapaa-ajallani. Minulle vapaa-ajan pitää olla vastakohta arki elämälle. Tahtoisin että vapaa-aikani olisi niin huoletonta ja alkukantaista kuin se nyt vain olla voisi. Ei laskuja postilaatikkoon, ei murheellisia uutisia tv:stä tai lehdistä, Ei reistailevia pesukoineita....No ehkei elämä ihan sellaista olekaan. Tarkoitan vain että vapaa aikanani haluaisin saada olla luonnon keskellä, tuntea olevani yhtä. Luonnon kanssa, irti kiireisestä yhteiskunnasta.

Ehkä minulle sopii tällainen tapa viettää vapaa aikaa ja liikkua ulkona – reppu selkään ja teltta mukaan ☺ Niinpä minä retkeilenkin metsässä tosi usein, aina kun se sopii aikatauluuni. Lasten harrastukset vievät aikaa, arkityöt kotona, mutta onneksi metsään on lyhyt matka. Usein ajattelen että sen minkä voit tehdä tänään, tee se, äläkä jätä sitä huomiseksi, sillä huomisesta ei tiedä. Siksi usein lähdenkin metsään illalla, yötä vasten ja palaan aamulla.

Yöt ulkona ovat muutenkin valtavan ihania. Aina kokee jotain uutta, aina kuullee jotain jännittävää.

Nukuin taas yöni kaukana metsässä. Ilta oli täysin tyyni ja äänetön, makailin makuupussissani kuunnellen hiljaisuutta, kunnes nukahdin. 04.46 heräsin taas susien ulvontaan, hymähdin vain tällä kertaa ja käänsin kylkeäni, jatkoin untani. Aamulla oli noussut tuuli. Ei se ollut mitenkään kova, mutta sen humina peitti alleen lintujen laulun. Lämmintä oli 14 astetta. Makailin vielä hiljaa enkä halunnut nousta. Aamut ovat kivoja, ainakin sellaiset aamut, jolloin saa herättyään vielä hetken aikaa ihmetellä, ilman kiirettä.

Kohta kuitenkin olin taas jo ylhäällä, reppu selässä, matkalla kotia päin. Onkai se niinkin, että kotonakin on rauhallista ja mukavaa. Ei metsään mitään pakoon kannatakaan lähteä, vaan hakemaan toisenlaisia elämyksiä. Luonnollisia kokemuksia. Ja jos sen voi tehdä tänään, niin sitä ei kannata siirtää huomiseksi ☺