lauantai 22. elokuuta 2009

Spaghetti cacio pepe




Tämä yksinkertainen pasta on roomalaisen keittiön klassikoita, niin sanotaan kirjassa aglio & olio. Yksinkertaisuudesta huolimatta ruoka maistui taivaalliselta, ainakin retkellä. Kirjassa sanottiin myös että muista käyttää nimenomaan pecorino-juustoa sillä parmesaani muuttaa ruoan luonteentäysin. Pacorino on lampaan täysmaidosta tehtyä, kun taas parmesaani tehdään lehmänmaidosta. Pastan valmistuksessa ei käytetä lainkaan öljyä.

Tarvitset:
Trangian

Sekä Spaghettia
Paljon pecorinoa
Suolaa
Mustapippuria


Keitä pasta suolatussa vedessä. Kun pasta on hyvää, kaada vesi pois, jätä tilkka pohjalle. Raasta päälle paljon pecorinoa ja mustapippuria myllystä. Nam.