tiistai 16. kesäkuuta 2009

Nokkoskeitto





Tarvitset:
trangian
veitsen
leikkulaudan
jonkinlaisen mitan (5 litraa lehtiä on paljon)
lusikan

lisäksi:
5 litraa nokkosen lehtiä
1/2 sipulia
1 pieni purjo
pala juuriselleriä
1 tl jauhettua anista
1 tl jauhettua fenkolia
1 l kasvislientä
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoa
suolaa


Huuhtele nokkoset hyvin ja kiehauta ne miedosti suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja puserra lehdet palloiksi.
Pilko sipuli, purjo ja selleri pieneksi ja hauduta voissa miedolla lämmöllä pehmeiksi. Ripottele päälle vehnäjauhot ja kaadea kaiken päälle kuuma liemi.
Pilko nokkoset niin pieniksi kuin suinkin. Sekoita ne ja mausteet juuri ennen tarjoilua liemeen, joka vielä kiehautetaan. Tarkista suola,