tiistai 2. kesäkuuta 2009

Lämmin pinaatti-pähkinä salaatti



Tässä helppo salaattiohje joka valmistuu 15 minuutissa. Raaka-aineiden vieminen metsäänkään ei vaadi työläitä ponnisteluja. Tällä salaatilla yllättää positiivisesti matkakaverin. Salaatin lisäksi voit paistaa vaikka ahvenfileitä, (niinkuin minä tässä olen tehnyt) eikä kala tarvitse mausteeksi muutakuin suolaa.

Tarvitset:
Trangian
Terävän veitsen
Jonkinlaisen leikkuualustan

Lisäksi tarvitset:
1 punasipulin
100 g tuoretta pinaattia
kourallinen cashew -pähkinöitä
2 tl tuoretta hienonnettua inkivääriä
Oliiviöljyä
Kuivaa valkoviiniä
Valkopippuria jauheena

Kuullota silputtu sipuli trangiassa oliiviöljyllä. Lisää inkivääri ja cashew- pähkinät. Kun pähkinät saavat kultaisen värin, lisää loraus valkoviiniä ja anna nesteen kiehua kasaan. Lopuksi lisää pinaatti, pyöräytä pannulla pari kertaa ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Annos on valmis tarjoiltavaksi välittömästi, pinaatinlehdet saavat jäädä vihreiksi säilyttääkseen salaatin ominaisuudet.

Paista lopuksi kala.