maanantai 11. lokakuuta 2010

Rukiinen tattimunakas




Tarvitset:
retkikeittimen
haarukan
veitsen

Sekä:
3 kananmunaa
1 pieni herkkutatti
ruisleipää
1 tomaatti
suolaa
mustapippuria
loraus vettä
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä

Muserra valkosipuli veitsen sivulla ja pilko sen jälkeen pieneksi. Siivuta ruisleipää suikaleiksi ja paista suikaleet oliiviöljy-valkosipuliseoksessa rapeiksi. Siirrä leipäsuikaleet sivuun. Pilko tatti ja paista oliiviöljyssä kunnes sinen liha pehmenee. Mausta suolalla ja siirrä sivuun. Riko kananmuna ja lorauta sekaan tilkka vettä ja ½ tl suolaa. Sekoita. Paista molemmilta puolilta. Halkaise tomaatti ja poista siemenet. Pilko sitten tomaatti pieniksi kuutioiksi. Kokoa annos lautaselle. Alimmaiseksi munakas, sitten tatit ja leipäsuikaleet. Ripottele tomaattikuutioita päälle ja mausta mustapippurilla