tiistai 2. maaliskuuta 2010
Paprikalla täytetyt quesadillat hernesoseen kera
Tarvitset:
Retkikeittimen
Veitsen
Leikkuulaudan
Haarukan
Sekä quesadiloihin:
Pieniä tortilloja
paprikaa
punaista chiliä
punasipulia
juustoraastetta
ruohosipulia
Leikkaa sipuli ja paprika viipaleiksi. Viiploi vielä pikkurillinpään kokoinen pala chiliä pieneksi siivuksi. Leikkaa myös ruohosipuli silpuksi. Aseta yksi tortilla paistipannulle ja ripota tortillan päälle juustoraastetta sekä asettele päälle pilkotut vihannekset. Ripottele kaiken päälle vielä lisää juustoraastetta ja sitten pane toinen tortilla kaiken päälle. Paista molemmin puolin kunnes juusto on sulanut.
hernesoseeseen:
200 g pakasteherneitä
2 rkl oliiviöljyä
15 tuoretta mintun lehteä
2 rkl sitruunamehua
suolaa
rucolaa
Keitä herneitä pienessä tilkassa suolattua vettä kunnes herneet pehmenevät. Sammuta tuli. Pilko mintunlehdet pieneksi ja kumoa soseen joukkoon. Kaada sekaan vielä 2 rkl oliiviöljyä sekä 2 rkl sitruunamehua. Painele seos haarukalla niin muusiksi kuin haluat. Mausta suolalla.
Tarjoa herenesose ja quesadillat yhdessä rucolan kanssa.