keskiviikko 3. maaliskuuta 2010
Vanilijassa keitetyt luumut ja persikat
Tarvitset
retkikeittimen
veitsen
haarukan
Sekä:
1 vanilijatanko
3 persikkaa
3 luumua
1 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
lisäksi:
2 dl creme fraishea
1 rkl tomusokeria
1 rkl vanilijasokeria
mintun lehtiä
Halkaise hedelmät ja poista niistä kivet. Pane kattilaan vettä noin 5 dl. Halkaise vanilijatanko ja kaavi toisesta puolikkaasta siemet veteen. Lisää veteen myös 1 dl sokeria ja sitruunan mehu. Keitä hiljaa kunnes hedelmät ovat ihan pehmeitä, noin 8 minuuttia.
Sekoita greme fraishen joukkoon sokerit ja toinen puoli vanilijatangon sienmenistä.
Tarjoa hedelmät creme fraiche expresin kanssa