lauantai 26. syyskuuta 2009

Punaviini-pekonirisotto




Tarvitset:
Trangian
Veitsen

Sekä:
140 g pekonia
1 punasipuli
2,5 dl risottoriisiä
1 rkl tuoreita rosmariinin lehtiä
3 dl hyvää punaviiniä
Kourallinen pinaatin lehtiä
1 kanaliemikuutio
oliiviöljyä
kourallinen tuoretta rucolaa

Suikaloi pekoni pitkittäissuuntaan ja paista ruskeaksi. Jätä odottamaan.
Pilko punasipuli ja kuullota se oliiviöljyssä. Lisää riisi sekaan ja kuullota vielä minuutti. Kaada nyt punaviiniä risoton päälle kunnes risotto peittyy ja lisää aina tarvittaessa. Kun punaviini loppuu lisää vettä. Laita sekaan kanaliemikuutio sekä rosmariinin lehdet, pilkotut pinaatin lehdet, sekä pekoni. Anna hautua kunnes riisi on lähes kypsää. Ennen tarjoilua sekoita joukkoon kourallinen rucolaa.