tiistai 15. syyskuuta 2009

Habanero-papusalaatti




Tämä herkullinen salaatti on tulinen, sillä siihen käytetään tuoretta habanero-chiliä. Jos haluat salaatista miedomman, vähennä chilin määrää.

Tarvitset:
Veitsen
Leikkuualustan
kupin

Sekä:
1 keltainen paprika
1 tuore habanero chili ( tarvitset puoli t-lusikallista)
1 tölkki papuja (valmiiksi vedessä lionneita)
1 tl kanelia
1 limetin mehu
1 rkl raakaruokosokeria
1 punasipuli
1 sipuli
keltaisia tomaatteja
suolaa

Kaada pavuista vesi pois. Pilko sipulit ja sekoita papujen kanssa. Pilko habanero chili- pieneksi, poista siemenet ja sekoita 1/2 t-lusikallista hedelmän lihaa papujen joukkoon.
Halkaise tomaatit ja sekoita nekin varovasti papujen sekaan. Purista limetistä mehu erilliseen kuppiin. Lisää kuppiin 1 rkl sokeria ja 1 tl kanelia. Sekoita liemi hyvin ja kaada salaatin päälle. Sekoita salaattia ja tarjoa vaalean leivän kanssa.

Huom: chili on erittäin tulista. Ole varovainen. Jos chili tuntuu suussasi liian polttavalta, ota suuhusi jotain rasvaista. Vesi vain voimistaa tulisuutta!