lauantai 12. joulukuuta 2009

Riisipuuroa ja glögillä maustettua sekahedelmäkeittoa



Tarvitset:
trangian
vispilän
lusikan

Sekä:
1 dl puuro riisiä
2 dl vettä
0,5 l punaista maitoa
1/2 tl suolaa

2 dl kuivahedelmiä
2 dl vettä
1 dl glögiä (blossa glögiä alkosta)
sokeria
1/2 rkl perunajauhoja

hasselpähkinöitä

kaada riisi ja 2dl vettä kattilaan ja keitä 2 minuuutia. lisää maito ja hauduta kypsäksi, noin 20 minuuttia. Mausta suolalla.
Laita toiseen kattilaan kuivahedelmät ja 2 dl vettä sekä 1 dl glögiä. keitä 20 minuuttia. ota pois tulelta. Sekoita perunajauho kylmään veteen ja suurusta keitto sillä. mausta sokerilla. tarjoa puuron kanssa. ripottele pääle koristukseksi hasselpähkinöitä.