sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Loimulohi




Tarvitset
Puukon
Laudan
Nuotion

Sekä
Lohifileen
Vettä
Merisuolaa
Katajan oksan
Puutappeja

Veistä noin sentin paksuisia puutappeja (riittävästi). Teroita tapit toisesta päästä. Aseta kalafile laudalle nahka laudan pintaa vasten. Paina puutappi kerrallaan fileen reunasta kalan läpi. Paina puukolla syvä reikä lautaan tapi kohdalle ja naputa tappi kiinni. Hae metsästä pieni katajanoksa. Pane vettä kippoon ja jauha veteen merisuolaa, niin että vesi todella on suolaista. Nosta lauta noin 30 cm päähän nuotiosta pystyyn, niin että tuli lämmittää tasaisesti koko filettä. Kastele katajanoksa suolaveteen ja sivele fileen pintaa. Tee sitä tasaisin väliajoin. Kala on valmis noin 1,5 tunnin kuluttua.