maanantai 9. marraskuuta 2009
Kuskusta ja hapankorpussa leivitettyä kampelaa
Tarvitset:
Trangian
Haarukan
Morttelin
Sekä:
Kampelafileitä
3 hapankorppua
suolaa myllystä
valkopippuria
1 kananmuna
vehnäjauhoa
2 dl vettä
2 dl kuskusta
½ kanaliemikuutio
1 tl sahramia
2 rkl voita
Aloita Kuskusista. Pane 2 dl vettä, 2 rkl voita puolikas kanaliemikuutio ja sahrami kiehumaan. Kun vesi kiehuu lisää joukkoon kuskus ja nosta syrjään. Sekoita hyvin ja jätä vetäytymään kalan valmistuksen ajaksi.
Mausta kala suolalla ja valkopippurilla. Pyöritä vehnäjauhoissa. Hakkaa huhmaressa hapankorput jauhoksi. Riko kananmuna ja sekoita hapankorppujauho siihen. Pyöritä kalafileitä vielä korppujauhokanamuna seoksessa ja paista voissa rapeaksi. Nauti kuskusin kanssa.