sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Aglio e olio




Alio e olio on tulinen, yksinkertainen ja helppo pasta, roomalaisen keittiön klassikko. Ainoa tarkka ohje on että älä polta valkosipulia.

Tämän ruoan tein tuoreesta chilistä, josta poistin ensin siemenet. Usein tähän ohjeeseen käytetään kuitenkin kuivattua chiliä. Lisäksi ripottelin pinnalle parmesaania vaikka alkuperäisessä klassikko-ohjeessa sitä ei käytetä lainkaan.

Sopiiko tämä nyt sitten suomalaiseen retkiruokailuun. Sopii kyllä. Hiilihydraatteja on riittävästi energian saantia varten ja maku on loistava. Mistään pussimakaronipadoista ei voi edes samaan aikaan puhua.

Ihan tuoreena tai edes kotimaisina raaka-aineina pastaa, chiliä, valkosipulia ja oliviiöljyä on lähes mahdoton saada, luomu tuotteina kyllä saa kaikkea. Sekin on jo ekoteko.

Onhan lähes kaikki retkeilyvaatteetkin nykyään valmistettu kiinassa, vaikka suomalaisia olisivatkin.

Resepti kirjassa Tuulenhuminaa