perjantai 23. huhtikuuta 2010

Kuivaliha




Tee tämä kotona ja nauti retkellä.

Tarvitset:
Kuivurin tai uunin

sekä:
Rakaa lihaa. Itse käytin lampaan ulkofilettä.

Leikkaa fileestä noin 5 mm paksusisia siivuja. Laita siivutetut lihat suolalla maustettuun veteen ja siirrä jääkaappiin yöksi. Voit marinoida lihat myös erilaisilla marinaadeilla. Nosta lihat seuraavana päivänä vedestä ja pyyheliinalla. Pujota lihat varrastikkuihin roikkumaan (Yhteen tikkuun mahtuu useampi liha). Aseta tikut uunin ritilälle siten että lihat roikkkuvat vapaasti. Säädä uuni 50 asteeseen ja anna lihojen kuivua ruskeaksi noin 4-5 tuntia. Jos sinulla ei ole kiertoilmauunia, jätä uunin luukku hieman auki.