perjantai 23. huhtikuuta 2010
Kuivaliha
Tee tämä kotona ja nauti retkellä.
Tarvitset:
Kuivurin tai uunin
sekä:
Rakaa lihaa. Itse käytin lampaan ulkofilettä.
Leikkaa fileestä noin 5 mm paksusisia siivuja. Laita siivutetut lihat suolalla maustettuun veteen ja siirrä jääkaappiin yöksi. Voit marinoida lihat myös erilaisilla marinaadeilla. Nosta lihat seuraavana päivänä vedestä ja pyyheliinalla. Pujota lihat varrastikkuihin roikkumaan (Yhteen tikkuun mahtuu useampi liha). Aseta tikut uunin ritilälle siten että lihat roikkkuvat vapaasti. Säädä uuni 50 asteeseen ja anna lihojen kuivua ruskeaksi noin 4-5 tuntia. Jos sinulla ei ole kiertoilmauunia, jätä uunin luukku hieman auki.